KURTLAR VADİSİ PUSU'DAKİ KARA KARAKTERİ GERÇEKTE KİM?


Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde usta oyuncu Hakan Boyav'ın canlandırdığı “Kara” karakteri son zamanlarda fenomen oldu. Karakter seyirci tarafından oldukça sevildi. Bunda karakteri oluşturan senarist kadar Hakan Boyav'ın oyunculuğu da etkili oldu.

Ancak bu iki sebep dışında başka bir sebep daha var; en az bunlar kadar önemli. Seyirci,  “Kara” karakterinde bazı gerçeklikler seziyor. Kurtlar Vadisi Pusu senaryo ekibinin, yaşanmış olaylardan sık sık etkilenmesi, bu seziyi kuvvetlendiriyor.

Nitekim, gerek ilk serisi olan Kurtlar Vadisi'nde gerekse Kurtlar Vadisi Pusu'da gerçeklerden esintiler oldukça çok gördük. Hatta bir ara devletin içinden “birilerinin” kulaklarına bazı bilgiler fısıldadığı yolunda iddialarda bulunuldu.

İplikçi Nedim, Laz Ziya, Aslan Akbey, Aron Feller, Şevko, İskender Büyük, Davut Tataroğlu ve Tuncay Kantarcı gibi dizideki karakterlerin gerçek kişilerden esinildiği yolunda güçlü kanaatler mevcut. Bu kanaatleri doğrulayacak noktalar da yok değil!

Pek, Kara karakteri gerçekte kim? Bu soruya, -yaygın kanaat- bir dönem devletin belli birimlerinde çalışmış olan ve şu anda akıbeti belli olmayan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım olarak cevap veriyor. Aslında dizinin ilk serisi olan Kurtlar Vadisi'nde, 51. bölümde dahil olan Yüksel Arıcı'nın canlandırdığı Pala karakterinin de Mahmut Yıldırım'ı canlandırdığı çokça konuşulmuştu. Unutmayın ki, ismi belirtilen Mahmut Yıldırım, “Yeşil” olarak lanse edildiği gibi, “Sakallı” olarak da lanse ediliyordu. Bu da “Pala” ismine bir gönderme niteliğindeydi.

Senaristlerin, Kara ismini seçmeleri çok açık bir şekilde bir dönem istihbarat teşkilatlarında etkili olan Yeşil'e naziredir. Buna ek olarak, Kara'nın ölmüş olduğunun bilinmesi bu analizi çok daha güçlendiriyor. Çünkü, Yeşil kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın da akıbeti bilinmemekte.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı