Avşa Adası'na İstanbul'dan Nasıl Gidilir?


Avşa Adası'na İstanbul'dan gitmek için deniz otobüsü ya da feribot seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Avşa Adası'na İstanbul'dan deniz otobüsü ile gidiş;

Avşa Adası'na İstanbul'dan deniz otobüsüyle yaklaşık 2 saat 45 dakikada ulaşılmaktadır. İDO, tatil sezonunun açılmasıyla birlikte, İstanbul'dan her gün Avşa Adası'na sefer düzenlemektedir. İDO'nun güncel sefer saatlerini resmi sitesinden bulabilirsiniz. 

İDO çağrı merkezi: 444 44 36

Avşa Adası'na İstanbul'dan feribot ile gidiş;

Avşa Adası'na İstanbul'dan feribot kullanarak da gidebilmek mümkün. Bunun için önce İDO'nun Yenikapı-Bandırma hızlı feribotu kullanılır. Daha sonra Erdek'e geçilir ve Erdek- Avşa feribotu kullanılır. Erdek-Avşa feribotunun güncel sefer saatleri için GESTAŞ'ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

GESTAŞ çağrı merkezi: 444 0 752


AVŞA ADASI TANITIM

Avşa Adası, Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlıdır. Eski adı 'Türkeli' olan Avşa Adası'nın uzunluğu 7 kilometre, genişliği ise 4 kilometredir. Yüzölçümü yaklaşık 20 kilometre karedir. Yakın olmasından dolayı (65 mil) İstanbul'dan yoğun ziyaretçi çekmektedir. Adanın dört bir yanını çevreleyen koyların bir kısmı şunlardır: Kum Burnu, Yiğitler, Aksa, Maviköy, Çınar, Manastır, Değirmen, Beyaz Saray.

Adanın en sıcak ayı Temmuz, en soğuk ayı ise Ocak'tır. Yazın tatil için gelenlerle birlikte nüfusu 50 bine kadar çıkmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı