Nikola Tesla Hayatı Kısaca


Nikola Tesla kimdir? Nikola Tesla icatları nelerdir? Nikola Tesla neyi icat etmiştir? İşte dünyaca ünlü mucit Nikola Tesla'nın hayatı ve icatları.

Nikola Tesla hayatı

ikola Tesla, 1856 yılında Hırvatistan'ın Smiljan köyünde doğdu. İcatlara ilgisinin başlamasında, annesi Djuka Mandiç'in önemli bir etkisi oldu. Eğitim hayatına Realschule'de başladı. Üniversite eğitimi için Prag'daki Charles Ferdinand Üniversitesi ile Avusturya'daki Politeknik Üniversitesi'ne girmişse de eğitimini tamamlayamadı.

Üniversite eğitimini yarıda bıraktıktan sonra çalışma hayatına atıldı. İlk işini, Budapeşte'de bulunan bir telgraf şirketinde buldu. Burada yaklaşık iki yıl çalıştıktan sonra Paris'e gitti ve Continental Edison ismindeki şirkette çalışmaya başladı. Bu dönemde regülatörü icat etti. 1884 yılında ise Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gitti. Burada bir süre kendisi gibi mucit Thomas Edison'un yanında çalıştı. Kendisine verilen işi yapmasına karşın, vadedilen parasını alamayınca Edison'un yanından ayrıldı. 

Alternatif akım, Nikola Tesla'nın en büyük icadı olarak nitelendirilmektedir. Bu fikrini, beraber çalıştıkları zaman Edison'a açmışsa da kabul görmemişti. Fakat, o çalışmalarını sürdürdü ve sonunda başarıya ulaştı. Alternatif akımı kullanarak Nikaragua şelalesinden elektrik elde etmişti.  

Tesla'nın en büyük hayali kablosuz bir şekilde elektrik iletimini sağlamaktı. Bunun üzerine çok sayıda deney yaptı. Ancak bu hayalini gerçekleştiremeden hayatını kaybetti. Bilim tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Nikola Tesla, 7 Ocak 1943 tarihinde hayata gözlerini yumdu. 

Not: "Nikola Tesla hayatı" başlıklı yazımızda ünlü mucidin hayatı ve icatları hakkında bilinmesi gerekenleri kısaca aktardık. Bu yazımız hakkındaki düşüncelerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı