Fenikeliler özellikleri maddeler halinde (Kısaca)

Fenikeliler özellikleri nelerdir? Fenike günümüzde neresidir? Fenikelilerin tarihteki önemi nedir? Fenikeliler siyasi ve ekonomik alandaki gücünü nereden almıştır? Fenikeliler hangi ticaretle uğraşmıştır? İşte kısaca bilgi...

Fenike günümüzde neresidir?

Fenikeliler, Sami asıllı bir halk olup Lübnan ve Suriye'nin kıyı kesiminde yaşamışladır. Merkezi bir devlet kuramayan Fenikeliler, şehir devletleri halinde yaşamışlardır. Fenikeliler hakkında bilinmesi gerekenleri kısaca derledik.

Fenikeliler özellikleri 

  • Fenikeliler, merkezi bir yönetimden yoksun bir şekilde şehir devletleri halinde yaşamışlardır. Bu şehir devletlerinden bazıları şunlardır: Arvad, Trablus, Biblo, Sayda, Sur, Kartaca ve Beyrut. 
  • Denizcilik faaliyetlerine önem vermişler ve deniz ticaretiyle uğraşmışlardır. Bunda en büyük etken, yaşadıkları bölgenin dağlık ve tarıma elverişli olmamasıdır. 
  • Deniz ticaretinde büyük bir ilerleme kaydeden Fenikeliler, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında ticaret kolonileri kurmuşlardır. 
  • Mısır'dan öğrendikleri yazıyı geliştirip tarihte ilk harf yazısını bulmuşlardır. Bunun sonucunda ilk alfabe Fenikeliler tarafından geliştirilmiş oldu. Fenike alfabesi, daha sonraki yıllarda çeşitli devletler tarafından kullanılmıştır. Roma İmparatorluğu, Fenike alfabesini geliştirmiş ve günümüzde kullanılan Latin alfabesini oluşturmuştur.

Fenikeliler siyasi ve ekonomik alandaki gücünü nereden almıştır?

"Fenikeliler özellikleri" başlığı altında belirtildiği gibi Fenikeliler, deniz ticaretinde büyük bir ilerleme kaydetmiş ve ticaret kolonileri kurmuşlardır. Bu şekilde ticaret yaparak ihracat ve ithalattan büyük gelir elde etmişlerdir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı