Miladi takvimi kim, ne zaman buldu? (Kısaca)

Miladi takvimi kim buldu? Miladi takvim ne demek? Miladi takvim başlangıç tarihi nedir? Miladi takvim ne zaman kullanılmaya başlandı? İşte miladi takvim hakkında merak edilenler...

Miladi takvimi kim buldu? 

Miladi takvim, Roma İmparatorluğu'nda kullanılmaya başlanmıştır. Roma İmparatoru Jül Sezar tarafından kabul edilmiştir. Jülyen takviminin yerine getirilen miladi takvim, bugün yaygın olarak kullanılan bir takvimdir. 

Miladi takvimin bugün bildiğimiz şeklini almasını sağlayan isim İngiliz astronom ve matematikçi Dr. Christopher Clavius'dur. Clavius, Papa VIII. Gregorius tarafından görevlendirilerek, miladi takvimi oluşturmak için çalışmalar yürütmüştür. Bu çalışmalar sonucunda, 1582 yılında Papa VIII. Gregorius tarafından onaylanan ve bugün hala kullanılan miladi takvim ortaya çıkmıştır.

Miladi takvim başlangıç tarihi nedir?

Miladi takvim, Hz. İsa'nın doğumunu başlangıç tarihi olarak alır. Bu tarih, gerçekte tam olarak bilinmemekle birlikte, genellikle MÖ 4 yılı olarak kabul edilir. Bu tarih, Hristiyan dünyasında yıl başlangıcı olarak kabul edilir ve takvimin başlangıç noktası olarak kullanılır.

Miladi takvim ne zaman kullanılmaya başlandı?

Miladi takvim, 1582 yılında Papa VIII. Gregorius tarafından onaylanmıştır. Bu nedenle miladi takvimin kullanılmaya başlandığı tarih olarak 1582 yılı kabul edilir. 

Ayrıca bakınız: 

Türklerin Kullandığı Takvimler Sırasıyla

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı