Mahmut Yıldırım (Yeşil) kimdir ve yaşıyor mu?

Mahmut Yıldırım, 1977 yılında Elazığ'daki Etibank Ferro Krom tesislerinde puantör olarak çalışıyordu. Bundan 4 yıl sonra ise devlet içinde farklı bir göreve başlamıştı. Artık gözlerinin renginden aldığı "Yeşil" ismiyle tanınıyordu.

Özellikle de Susurluk kazasından sonra ismi çok daha duyulur oldu. Önceden doğu bölgesinde yaygınken ismi, artık tüm Türkiye'ye yayılmıştı. 

Susurluk soruşturmasında adının sıkça geçmesine rağmen hiçbir zaman yakalanamadı. 
Dönemin başbakanı Mesut Yılmaz, Yeşil'in öldürüldüğünü açıkladıysa da bu çoğu kişi için inandırıcı olmamıştı. Nitekim bu çoğunluk, haklı da çıkmıştı. Çünkü kısa bir süre sonra İHD Başkanı Akın Birdal'ı vuranların arkasındaki ismin, Yeşil olduğu yönünde güçlü kanaatler mevcuttu.

Susurluk raporunda Yeşil'in önemli bir yer tuttuğunu belirtmiştik.Tam 12 sayfa Yeşil'le ilgiliydi. Bir dönem JİTEM'de, bir dönemde MİT'te görev yaptığı anlaşıldı. JİTEM komutanı Ahmet Cem Ersever'in öldürülmesinde de Yeşil'in parmağı olduğu düşünülüyor.

Apo'ya, Suriye'de suikast düzenleyecek ekibin başında olduğu yönünde de güçlü deliller mevcut.

Sabancı suikasti sanıklarından DHKP/C'li Mustafa Duyar'ın Şam Büyükelçiliği'nden Türkiye'ye getirilmesinde rol aldığı da söyleniyor.

Mahmut Yıldırım (Yeşil) yaşıyor mu?

Uzun süredir konuşulan bir isim. Hakkında birçok iddia ortaya atılmakta. Bugün merak edilen soru ise:"Yeşil yaşıyor mu?Çoğunluğun bu konudaki görüşü: "Yaşıyor..."

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür, katıldığı bir televizyon programında bu soruyu yanıtlamıştı. Eymür, "Zannetmiyorum. Çünkü o tarihte ciddi bir araştırma yaptık. Arabasını Bahçelievler'de sokak arasında terk edilmiş halde bulduk. Etrafında bütün tanıyanlarına soruldu. Çağrı cihazı vardı, o kontrol edildi. Ben Amerika'ya gittikten sonra Şenkal Atasagun ekip kurdu, aynı çalışmayı tekrardan yaptı" ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar

  1. bence hala yaşıyor

    YanıtlaSil
  2. sahsen cok taritismaya acik bir konu yasayip yasamadigi cok tartisilir ama madem cok merak ediyoruz bi anket yapip ankete katilan herkezin fikrini alsak daha cok mantikli olmazmi ?

    YanıtlaSil
  3. Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı